Dom > новости > Sadržaj
Ažurirane vesti o servisu Google Nearby iz Feasycom tima
Nov 10, 2018

Uticaj ovog pitanja je poput planete koja udara na zemlju za sve kupce i prodavce. Google sili sve proizvođače i dobavljače da inoviraju i nadograđuju svoju tehnologiju.


Ne znamo da li je ovo dobro ili loše za sada. Ali moramo napraviti promenu, ovo je istina.


Dobili smo ove vesti i potom objavili hitnu objavu prošle sedmice. Ali sve više kompanija dolazi da nas konsultuje šta da radimo kako bi se nosili sa predstojećim promenama.


Jedan od naših klijenata mi je rekao da njegova veza sa YouTube-om ne može da se popne na mobilnim telefonima. Potrošili smo skoro ceo dan da testiramo njegovu vezu sa našim svetionicima i ustanovio da to nije problem sa našim proizvodima, već URL-om. Odjednom smo shvatili da je Google već počeo da ograničava saobraćaj.


Sadašnja situacija nije sasvim jasna, mnogi dobavljači traže različita rješenja. neki od njih planiraju da koriste USB antenu koja je emitovala Bluetooth signal za sve terminale sa Bluetoothom, ali u stvari antena služi samo kao emiter, pa je obavezno imati softver koji radi kontinuirano na računaru sa antenu izdaje poruku koja je prethodno konfigurisana u softveru koji pokreće računar, a korisnik primi obaveštenje o odobrenju uparivanja da prikaže sve informacije, što je veoma skupo i nezanimljivo zbog nedostatka mobilnosti.


Imamo neke druge ideje, mi ovdje ne popisujemo jedan po jedan. Budući da nije lako naći način kao tečnost kao usluga u blizini, rješenje aplikacije i upravljačke platforme čini se jedina opcija, iako smanjuje djelotvornost, s obzirom da će prije primanja obavještenja u blizini biti potrebno kreirati mrežu korisnika navedene aplikacije.


Posle sedmice unutrašnje debate i kombinuje ideje naših partnera iz inostranstva, možda je to pravac koji će se smatrati u budućnosti.

1. Razvijte aplikaciju koja može zameniti ili zatvoriti Google uslugu u blizini, a zatim našoj bijeloj nalepnici našim klijentima omogućiti nastavak njihovog poslovanja.

2. Razviti platformu za upravljanje svim korisnicima, možete modifikovati parametre na računaru i povezati svoj ID bez Google platforme.

3. Povećajte dodatnu vrednost tehnologije svetlosti, a ne samo ograničiti na pritisak emitovanja. Kao funkcija unutrašnje navigacije, temperatura i vlažnost.

U svakom slučaju, završićemo našu aplikaciju u roku od 6. decembra. I onda pošaljite naš SDK svim partnerima koji planiraju da razvijaju sopstvenu aplikaciju kako bi nastavili poslovanje sa svetionikom. Dobrodošli da učestvujete u ovoj temi kod nas, mi ćemo nastaviti da slušamo vaše ideje i ažurirate najbolje rešenje za vas.


Najnovije vesti za uslugu u okolini:

https://android-developers.googleblog.com/2018/10/discontinuing-support-for-android.html?m=1